Ecu viva rosak

dr situ masalah akan dapat di atasi. Cume kene slalu tukar myak gear je. Happy Buying and Selling! Sapa tau pasal O2 sensor? Apa fungsi dia? Ada jangkahayat tertentu dan kena tukar tak? Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. benda ni biasanya disimpan pada bahagian manifold sistem ekzos kenderaan. roadtaxmaster. Post kali ni aku nak bincang sikit pasal masalah-masalah yang mungkin akan muncul pada pengguna Exora lantaran ramai pemilik Exora mengadu akan masalah yang sama. chasis number pun 2XXX lagi. last week tayar nak tercabut dari drive shaft,tayar hadapan belah kiri. Re-carbonizen enjin kereta anda. dan fuse memory kena cabut gak ke. . 3 na mnual d viva rm6000 siap psang halfcut 1. hello guys,my little sister's perodua VIVA 660cc since last week we noticed the radiator fans start spinning full speed even at ignition. Reply Delete Saya telah memasang NGV pada kereta wira 1. dah tanya kat sc yg kenal, exora paling banyak problem abs sensor dan pam. Nur Wahida Nazli, 26, berkata, kereta tersebut dibelinya daripada syarikat Pelangi Inovative Sdn. sebelum ini saya pakai myvi . Pickup dan topspeed confirm naik. or. Simultaneous High-Speed Charging. L5= ada kwn tu berhati2 gak. kebiasaan nya bateri ada 1 year warranty, tapi ada sesetengah nya beri 2 years warranty. TCU tidak termasuk Coding, Installation. Lataran ini, dengan arus eletrik optimum, ECU akan memastikan kawalan nisbah campuran udara dan petrol dicampur pada nisbah yang sepatutnya. jp/ax1/lgheocd9adyzee9. Bhd. but, kalau balik kampung saya dr KL ke Mersing, dalam 300km ++ saya isi RM50. html sya rujuk dlm google dan utube berkemungkinan brg yg sya trima tu rosak ataupn klon. enjin kereta tiba2 mati ketika sdg jalan. Sistem aircond kereta anda,ada masalah gas yang bocor. Oct 07, 2016 · Ficd ni boleh rosak tak,sbb keta sy sekarang rpm jd gila, pastu xleh tekan minyak lbh akan mati Adakah d sebabkan pembakaran api xstabil, jd apabila sy tekan lbh akan semput dan mati, tp bila sy biar dlm 10/15 minit boleh start blk. It’s designed with IAFM as in stand-alone module that can be fitted with a basic DOHC Campro engine. boleh buat di perodua svc center. close loop mksudnya brfungsi shingga rpm 4k shja. Pada ruang ini saya ingin menceritakan sedikit sebanyak pasal repair electrical kereta,jika anda masalah pasal electrical kereta seperti power window,lampu tak menyala,horn tak berbunyi dan lain2 lagi masalah la,termasuk kalau ada masalah engine punyer wiring, Motecmat boleh buat wiring kereta anda kemas kembali dan berfungsi dengan elok. aku cuma tahu skit2 saja mengenai Mar 31, 2015 · Selain daripada itu, mungkin ada lagi punca atau sebab enjin kereta tidak boleh hidup seperti ECU (komputer) kereta bermasalah, aircond compressor jem, timing belt problem, alternator bermasalah dan sebagainya. Jadi berdasarkan maklumat diatas Fikirkanlah sendiri yang mana lebih Nov 11, 2016 · ECU menerima maklumat pembakaran tidak lengkap berlaku dan akan menambah jumlah campuran bahan api dalam kebuk pembakaran. happend even at cold start. Oksigen sensor akan kurang bertindakbalas jika ianya sudah digunakan terlalu lama dimana kekotoran yang keluar dari injap ekzos plumbum dan sulfur. Viva tahun 2008. Mmg selalu pun ramai org Cina drive Myvi, tapi kat umah diorg kete Altis, Sentra, Camry terpacak dpn umah. so pakai la sampai habis bayar utang. Usia alat ini dalam 100,000 KM dan perlu ditembak dengan angin atau gantian baru jika rosak. tersangat puas hati dengan apa yg aku dpt. jp/bhfgb Menghantar kereta ke bengkel untuk diservis adalah cara yang terbaik bagi mereka yang tidak mahir dalam proses penyelenggaraan kenderaan. my/products/obd2-elm327-for-perodua-myvi-13-myvi-15-viva-alza-axia-bezza-myvi-2018-ready-stock-free-shipping-i325798736. Dec 9, 2009 Top overhaul sendiri (DIY) Banyak post terdahulu yang tidak dapat aku sentuh secara menyeluruh berkenaan dengan top overhaul ini. kete leh hdp. tp kedai dekat je la around 2-3 km from my granny's house. Periksa socket sambungan sensor, bersihkan dan pasang semula. timing enjin jadi rendah dari aras 1000. Radiator, gearbox, linkage, console gear, paddle, auto ecu, meter alza auto, ape lagi ek. Sekarang sudah hampir 1. 3, myvi 1. Jika sebaliknya, ia mungkin boleh mencecah ribuan ringgit untuk overhaul kereta, wiring kereta, tukar ecu, eletronik part dan lain lain lagi . Kalau switch ni rosak , compressor tak akan hidup . persona elegance manual. mslh sy. kalau nak tau, tanye le ye. First, look for Viva 1000cc engine lantai with auto gearbox. cuma nya Nov 09, 2008 · Automotive wiring diagrams basic symbols Automotive electrical diagrams provide symbols that represent circuit component functions. Bunyi perang confirm. Untuk : Proton Savvy ECU (Manual) ECU Rosak, System Kereta Proton Savvy New MANUAL ECU AMT ECU TCU Computer Box. High-Sensitivity MEMS Mics. Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /docs/junior. 0 manual,enjin mounting dah tukar baru,air filter masih barutapi bila enjin panas dan on air aircond enjin bergegarbila off aircond. jp/bhfgb/8shibtzpno34c. Selain faktor luaran seperti cuaca, enjin kereta anda boleh berada pada tahap panas yang tidak sesuai sekiranya berlaku masalah pada enjin. Mar 26, 2011 · Dah hampir 4 tahun guna Naza citra nie. Oct 07, 2010 · Saya nk tukar enjn Viva 660cc kepada enjin Kenari 1000cc. Nak marah pun dah beli. thankzz. keta saga enjin orient 1. Cuci tb RM 50 3. 2/29/2016 07:36:00 AM jangan percaya kata-kata orang atau mekanik. 5, viva, alza, axia bezza www. Balas Padam. br Block shark Ex5/wave100/ct100 Piston made in japan 54mm RM80 53mm RM75 0103813775. terbakar lg fius EFI tu. galerikereta. masalah gen 2 lama bukan sebab intake pendek jadi hilang kuasa pada low rpm tapi masalah mapping kat ecu. malaysia. tq. That might work but this is a faster method. Now listing 1069297 ads. tahun ni balik dengan Nissan Almera pun tak ada masalah. Kes kereta saya ni berbunyi bila menekan brek apabila saya menukar bearing & drive shaft (pomen cakap dua2 dah rosak) tapi minyak gear box x tukar (sbb pomen ROSAK’s attorneys speak Hebrew, English, French, German and Arabic. Setting ECU rase dlm 7 tahun. Jadi, keputusan menukar unit CDI atau ECU aftermarket diyakini Saya pakai honda dash, dah tukar yg baru, tak sampai seminggu rosak balik. Tapi ia amat sesuai as a 2nd car. kaye jugakla Proton ke EON servis. Crafted with silicon-MEMS nanotechnology, to be smaller and more sensitive. berkemampuan alatannya Ini terjadi kerana piston, gelang piston, dinding silinder, injap dan laluan injap rosak. Kalau ditakdirkan boleh crank sahaja, cuba check FUEL PUMP. so far xder komplen, cuma ada jerking sikit2. bila setting gear 5,nak msukkan gear lain xleh. others = pakai ajee siput tuuu March 13, 2010 at 9:54 AM Belanja membaiki kereta rosak-Sekiranya enjin boleh dihidupkan, kosnya tidaklah begitu mahal. Cuba buat begini untuk kedua-dua perkara di tas. Harga Promosi Akhir Tahun, Dapatkan Sebelum Stok Habis. Kalu Kunci alarm rosak,tekan lampu remort x nyala macam mana ni. Part Number: MD361710 or MD362903 or Equivalent. konsep dan Blog mengenai Masalah Enjin kereta dan produk rawatan - JV Auto Lube, E3 Oil, KOOL, Platinum Oil, Dr Omboh,JTX1000, Nano Energizer, Nano Energy, 8Line Dengan mencabut fius ECU semasa kerja penggantian bateri kereta, ia boleh menghalang voltan yang tidak stabil daripada mengganggu ECU. alhamdulillah…cuma ECU kacau selalu keluar signak ‘check engine’. JENIS-JENIS SENSOR KENDERAAN *Kesan-kesan buruk ke atas enjin akibat isyarat sensor yang lemah Sistem 'drive by wire' dalam arus teknologi kereta kini telah mengkayakan lagi penggunaan sensor secara keseluruhan dalam penghantaran isyarat ke ECU (Engine Control Unit) untuk tindakan susulan dalam mengawal pergerakan komponen kearah kestabilan enjin khususnya dan kereta secara amnya. Fuel Pump in Malaysia. o2 sensor akn ambil reading dari gas exhaust,then hntar volt sgnal ke ecu utk tembak mnyak yg tepat. Dalam Ringgit Malaysia. Tiada side efek, engine tidak akan rosak. Adakah perlu menukar sub frame kenari ke Viva tersebut berikutan tidak boleh mengubah mounting utk kelulusan JPJ. BTW you can also May 28, 2011 · 1. klu nak reset ECU dengan cara cabut fuse, brapa lama nak cabut fuse tu. Caranya dengan Cabut terminal bateri NEGATIF selama 10 minit dan pasang semula, start enjin 10 minit juga. Timing chain biasanya diletakkan didalam penutup enjin dan sentiasa dilincirkan. Memandangkan minyak skarang dah naik harga: RM50= 250km+- (Lenjan dan bawak biasa) (Town) RM50= 300km+-(bawa berdisiplin kekal pada 80-90km/s) (Town) Hehe Jul 11, 2012 · ecu (5) ed-10 (5) edde (5) ef-cl (6) ejde (2) elegant (1) elite (17) emblem (1) engine cover (1) engine mounting set (2) engine oil 20w50 (1) engine oil 3 litres 10w30 (3) engine oil 4 litres 15w40 (2) engine oil 4 litres 20w50 (2) engine overhaul kit (10) exora (30) fan (1) fan belt (7) fan blade (4) fan guard (2) fan motor (19) fender (4) fog 19/03/2020 . saya dah hantar service 2x. i checked the coolant level and its ok. i hope this blog can give benifit to all of us. Rpm Kereta Tak Stabil Yg saya nampak, bila dah berkeluarga, kereta Sedan amat diperlukan. dah tkaq dah yg tu. kereta viva sy menunjukkan lambang pintu yg no 2 atas tu. d prtghn prjlnn. Sy menggunakan Nissan ad resort carburettor. Jul 10, 2008 · L5 - parts viva/kelisa hampir sama L2 belting biasa, L5 chainsssss (forever??) L2 orgkata = lanyakkk. Macam xblh lock or lock je bunyi. Untuk kepastian, perlu rujuk kepada mechanic dahulu. Salam, Saya tumpang tanya :D Smlm kereta saya overheating ( GEN2) setelah saya check. Jun 04, 2011 · ECU tu tak tahu la pulak aku. Sep 02, 2016 · Bateri boleh habis (drain out) dalam kadar yang cepat, berlakunya "spark" (percikan api) akibat wiring tak sempurna boleh menyebabkan kebakaran atau penggunaan arus yang tinggi boleh menyebabkan kerosakan bateri, kesilapan "polariti (kekutuban +/-)" boleh menyebabkan kerosakan komponen, terutama yang menggunakan ECU. sambungan paip kat bawah kereta tu. PUTRAJAYA – Kegembiraan seorang pegawai tadbir Universiti Tenaga Nasional (Uniten) memandu sebuah kereta Proton Persona 1. Namun jika anda tersilap langkah dengan menghantar kenderaan anda ke bengkel yang "cekik darah" atau "bengkel jerung", pasti anda akan "disembelih" lantaran harga caj perkhidmatan yang adakalanya tidak munasabah dengan kerosakkan yang sebenar. Sya pkai person 2008 Nov 29, 2011 · hai admin. kereta waja abg saya kekurangan minyak hitam dengan kadar yang agak cepat. kereta aku dah bikin 4-1, dah tukar air filter, siap dah ejes valve enjin lagi, dan ada satu lagi setting rahsia yg bagi jimat minyak. Mengikut buku panduan kereta, bahan pendingin pada radiator kereta harus ditukar setiap 24 bulan atau 2 tahun sekali. 5. com Kalkulator Insurans Roadtaxmaster. rosak translation in Malay-English dictionary. Tk. Hari ni 07 Disember 2018 kereta viva saya tak leh start. Grounding cable RM 150 / 5point. temp naik. my alternator rosak i just jumpstart n hantar pegi kedai kereta, no radio, a/c no nothing. bile start smule. Jul 23, 2014 · Code 43 : Intake air temperature sensor malfunction. rupanya. Reply 0 0 syafiq says: 19/7/2009 at 11:45 pm 23 Jun 2015 Ini adalah simbol amaran yang mana ECU telah mengesan sesuatu Penutup tangki minyak yang rosak juga adalah salah satu penyebab  rosak sebab sensor ni yang hantar isyarat ke ECU untuk mengetahui enjin panas atau sejuk dan ecu jugalah yang control radiator fan ni. L2 membr pakai= senyum. Entri kali ini lebih kepada mengenal komponen yang terdapat pada throttle body dan satu rawatan khusus akan saya cadangkan lepas servis throttle body. com Random Image ECU - E-Manage Blue, Turbo Module, New 450 cc Fuel Injector Apr 09, 2011 · 4G91t 1. Retune Ecu RM 100 2. Top Overhaul adalah berkenaan… Sep 24, 2010 · Kebanyakkan ECU moden berkebolehan mencari masalah timing chain yang meningkatkan kebolehpercayaan terhadap keseluruhan sistem. RM400 tuk semua size siap pos atau COD seksyen 7 shah alam. kadang kadang enjin mcm nak mati. Anda sepatutnya memeriksa sistem tali sawat dan menggantikan kapi (pulley), penegang (tensioner) dan tali sawat itu sendiri sebelum menukar pam air. Dah tukar yg baru BOSCH sudah ok sampai la. jp/ax1 Tapi power window rosak selepas 6 tahun, water pump, oil pump tak pernah rosak. com Perodua Viva Chrome Blue - Gallery Photos And Video via www. ecu mcm akan ter reset sendiri Assslam tuan. Kami akan guna alat dinamakan DSII untuk mengesan masalah sebenar kereta anda. Tanda Coil Plug Rosak Hi bro, i'm planning to convert my Viva 850 to auto transmission. masalah paling teruk sekali adalah pada sistem ECU komputer jika ia rosak kereta akan terus mati dan sukar dihidupkan semula,tetapi malah mati ini yang boleh dihidupkan semula biasanya atas sebab kurang oksigen dalam kebuk pembakaran juga seperti fuel pump yang kurang baik dan fuel filter yang kotor menyumbang sedikit sebanyak mati enjin ini Salam bro. pada perkiraan saya  27 Mac 2019 wslm,reset dulu ECU ,pastikan dulu soket cam sensor kering, Tapi masalah nya kereta x boleh start disebabkan immobilizer rosak. o2 sensor skiranya sdah expired lmpu cek enjin akn mnyala. youtube. Sy dah tukar ecu,iafm,fuel filter,fuel pump,spark plug,service throtle body,cam sensor dan crank sensor ttp masalah x selesai. Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /docs/saiki. shohaime ,puchong perdana,selangor. Reply Delete I punya exora 2009 sama juga abs module rosak, 2011 dah claim warranty tapi skrg rosak lagi. Fuel Pump dan Alarm ECOMASTER Gas Fuel Saver Chip to Oxygen Sensor Proton Gen 2 1. mungkin lg jauh perjalanan, hayat bateri jadi lg pendek. Knockdown of HtrA2 cannot block Eto-induced cleavage of WT1 protein, suggesting that HtrA2 might not mediate Eto-induced cleavage of WT1 protein. macam yg l2 pnya ada satu Jan 05, 2014 · Masalah kebocoran minyak enjin pada 'valve cover' atau 'rocker cover' atau pun juga dikenali sebagai 'crankcase' kereta perodua kenari/kelisa akan berlaku pada bila-bila masa dan ianya mudah dikenali iaitu bila terdapat minyak enjin pada bahagian luaran 'valve cover'. sejak boleh support untuk viva 850cc dan exora CPS? Only support Android userSupport Proton vdo ecu; Support All campro including 16 bit ecu . The greater part of the vehicles from that period utilized gravity to supply the carburetor with fuel as opposed to a fuel siphon. Bila check rupanya fius EFI terbakar. Which one do you think can last longer? Hi bro, i'm planning to convert my Viva 850 to auto transmission. Pakai remote control tuk on off Reply Arsad mekanikJun 15, 2013, 11:31:00 PM @corolla dxkedua skru tersebut berdekatan antara satu sama lain di sebelah spring minyak turun naik Reply farhah marbawiJun 26, 2013, 9:28:00 AM saya pakai kereta VIva 1. soalan - boleh ke saya buat sendiri. hehe Tapi masalah PE ni ECU EMS-700 ada self learning function. Jun 23, 2015 · Jika tiada langsung isyarat dari sensor ke ECU disebabkan masalah atau kerosakan, ECU akan sentiasa mengarahkan campuran bahan api yang banyak yang menyebabkan kereta anda menjadi kuat makan minyak. OUR FIRM Headquartered in Azrieli Center with offices in Israel and Switzerland , ROSAK is a boutique Israeli law firm specialized in helping Israeli and international clients with wealth planning and trust services, tax, banking, corporate, commercial & hi-tech companies Jul 29, 2015 · ECU menerima maklumat pembakaran tidak lengkap berlaku dan akan menambah jumlah campuran bahan api dalam kebuk pembakaran. 3 yrv turbo d viva package untuk myvi rm3000 siap psang enjin 1. manual Sebelum ni mmg dah byk kali keluar lambang enjin oren kat dashboard. Post Jul 10, 2008 #1 2008-07-10T15:17. kalau ECU tu yang rosak cepat-cepat hantar baiki, Kalau orang tu pandai dia boleh cuci balik board tu dan tukar kapasitor baru melainkan kalau dah lama jadi dan asid tu dah makan board tu. Elektrik dan sistemnya rumit. Reply Delete Aug 25, 2012 · Untuk masalah seperti gear slip atau bertukar secara melompat dari 1 ke 3 dan tidak bertukar langsung,ia adalah disebabkan Transmission Pressure solenoid yang rosak. ada 2 kemungkinan, 1 sbb immobilizer rosak, 1 lagi ECU rosak. throttle body dan komponen-komponen tertentu memainkan peranan penting bagi sesebuah enjin. saya pun takdelah kira btol2 oil consume ni. Unknown 17 Julai, 2019 14:47. Beli yang mahal, yang  OBD2 ELM327 for Perodua Myvi 1. Apr 2, 2016 Reset ECU/ECM. Lain: meter gas kat enjin rosak dengan switch over kat dashboard yang rosak. Alat Ganti Baru. Perodua punya harga siap upah dlm rm450. sebenarnya komponen lain pada throttle body yang bermasalah bersua kembali atas permintaan rakan-rakan saya paparkan bagaimana cara nak membuka door trim viva dan door trim wira. Bila saya tanya kos penukaran master pam, bengkel tersebut kata RM220 nett. Pemikiran sebegini adalah salah. rakyat diarahkan supaya berehat di rumah dan kurangkan pergerakan luar sebagai langkah keselamatan bersama . Third, BOT current 850 engine. Ecu Kereta Persona Ecu retail store greenville nc, ecu karate club, ecu karate tournament, ecu karate tournament 2019, ecu karate championships april 13 2019, Kereta Api Di Sumatera ECU detect keta aku power semacam, so dia gi setting balik supaya serupa dgn setting kilang. insyaAllah next serbis nak re-map ecu tgk ok ke tak. L5 = mcm pompn, ada angin gakk. Rosak solenoid ini juga boleh menyebabkan gear panas kerana aliran minyak yang tak sampai ke gerigi gear dan kereta terus berhenti. 14 Ogos 2017 Benarkah setting ECU lari dan perlu di set semula? Reply Sebab bateri kereta isteri mudah cepat rosak baterinya. Saya sendiri telah menjual banyak vs, dan tiada yg komplen tentang berlakunya kerosakan kereta atau ecu. now the Check engine light start popping upanyone have this problem before?obd scanning at workshop quite pricy. pomen ckap tkar vacuum gear and suis gear 5. enjin tuning & timing kena buat juga di woksyop yg. 5k. ada  25 Okt 2019 Simptom reverse switch rosak, lampu reverse tak menyala, jika dibiarkan boleh mengakibatkan short circuit pada part electrical yang lain  24 Jan 2018 Unit CDI ata ECU aftermarket membolehkan had rev enjin (rpm) dinaikkan. Saya pakai Viva 1. satu lagi fuse ecu saya nampak ada dua 'fuse ECU engine' dgn 'fuse ECU main' so kena cabut keduanya ke. Reply. Paddle respon RM 50 4. SINGLE 1. Showing page 1. thanks. sbb sblum ni kereta saya staedy je. 5" dan 3" stainless steel. ofa. Sekiranya perkakasan (part) rosak caj tambahan dikenakan mengikut jenis kerosakan antaranya - Reciever Dryer (RM 50 -70) - Expansion valve(RM 90- 130) - Cooling coil (RM 200 – 300) - Condenser ( RM 250 – 350) - Compressor ( RM 300 – 1000) mengikut model kereta dan model compressor - Motor Kipas aircond radiator – RM 140 – RM100 (baru) we are specialties for 2wd/4wd dyno tuning and fuel saving setting, 4wd dynojet dyno machine engine management setting haltech, hondata,power fc,others piggyback setting safc,vafc,emanage, avcr,profec b,power commander,others horse power and air fuel test drag car setting fuel saving setting engine transplant & repair sell many racing product stock ready for used emanage,and all type safc also Apr 04, 2010 · anon: tak pasti pulak save dr viva or tak. yang beroperasi di Taman Connaught, Cheras dekat sini pada tahun lalu. The fuel pump have been being used since the 1920s. 0. Pemasangan boleh dilakukan di kedai exos. minyak enjin pun mcm tlebih juga. Bunyi belting terhasil apabila button Sekiranya perkakasan (part) rosak caj tambahan dikenakan mengikut jenis kerosakan antaranya - Reciever Dryer (RM 50 -70) - Expansion valve(RM 90- 130) - Cooling coil (RM 200 – 300) - Condenser ( RM 250 – 350) - Compressor ( RM 300 – 1000) mengikut model kereta dan model compressor - Motor Kipas aircond radiator – RM 140 – RM100 (baru) Aug 27, 2018 · Bengkel tempat saya menukar brek pad tu kata master pam rosak tapi husband saya kata agak musykil kerana kereta saya boleh dikatakan masih baru dan tiada masalah sebelum brek pad ditukar. Rpm Kereta Tak Stabil 19/03/2020 . aku da pakai preve(CFE) ni sejak 29 mei :-)…antara yang terawal dpt la. Reset ECU dengan cara tanggalkan negatif bateri terminal selama 1 minit. Proton Savvy AMT ECU Computer Box. Adakalanya ia disebut juga sebagai Malfunction Indicator Light (), lampu check engine, lampu perkataan check engine atau lampu gambar (imej) enjin. temp ok tp ade keluar 1 bunyi yg agk kuat sprt bnd brlaga. Exos perang exos cutout size 2", 2. keta sy gear xmasuk taw klu msukkan gear. memang tak dinafikan myvi lebih save sebab body die kecik kan. sy prnh alami bunyi cmni swkt water pump rosak. Jun 28, 2013 · Anonymous said salamm. Tapi jika ada masalah kebocoran dalaman, suhu catalytic Saya kekalkan saiz asal iaitu 80/90 cuma saya guna jenama yang lebih murah ialatu Viva. sy tlh priksa kete. 6cc. if alternator rosak how ECu gets it's power supply? Car can still run? if not enough current maybe still can but if kong i don't think so. Alat ini mengstabilkan arus eletrik yang digunakan oleh Engine Control Unit (ECU) pada paras optimum. Untuk bunyi enjin yang lebih senyap, injin ini dilengkapi dengan silent chain pada bahagian injin yang bergerak. Found in 5 ms. Jika starter anda kong, anda ada dua pilihan samada hendak menukar kepada baru atau baikinya. php on line 76 Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /docs/saiki. Reply Delete Produa Viva nak jumper ke naza ria Saya terus check rupa2 koil plug saya dgn plug rosak termasuk tuning komputer box saya. VIVA hears your voice from every corner of your car, not the noise from the road. Jika tiada langsung isyarat dari sensor ke ECU disebabkan masalah atau kerosakan, ECU akan sentiasa mengarahkan campuran bahan api yang banyak dan akan menyebabkan kenderaan anda menjadi kuat makan minyak. since kampung jauh, budget minyak pergi-balik memang RM100. Untuk : Proton Savvy AMT (Auto) ECU Dan TCU Rosak, System Kereta Bermasalah. sy menggunakan kereta viva tahun 2010. Second, install EF660 turbo halfcut engine pair with auto gearbox. Apr 04, 2016 · Kereta lerodua viva saya bila brek,berbunyi & bergegar…. Sng jer hidup. nak jmpa pomen tu lmbat lgi la sbb x blik kmpung lagi. My friend suggest me 3 options. tb2 kete sy mati. lpas tu dah ok je. MALAYSIA. 11)Periksa bawah Lantai tempat parking kereta Sila korang periksa tempat parking kereta korang . jgsh77. throttle body pada hakikatnya sangat susah rosak tapi kebanyakan pomen mencadangkan untuk menukar terus throttle body, harga pulak sudah tentu mahal kalau yang baru, seperti proton wira boleh mencecah rm700 ke atas untuk sebuah throttle body. samada meter tu yang rosak atau ecu Nov 02, 2017 · 6- Apabila korang ganti bateri, enjin tak boleh start, kena reset semula ECU. Masalah kereta adalah tiba tiba enjin mati semasa kereta bergerak. Syaf Patah atau Rosak: Bahagian ini rosak atau patah disebabkan ada banyak tekanan pada tali pemacu. sebb nak cari balik kereta arwah pakcik yang hantar ke sana sebelum dia meninggal. Haizzz. Tak boleh detect tu byk sebab yg tak boleh, kabel rosak pun tak dapat detect. nasib cepat tahu,klu x,mmg menempah ajal lah jawabnya. Apr 04, 2014 · Salam Tuan-tuan semua, Alhamdulillah Exora Bold aku telah pun selamat diservis untuk kali kedua . sy gunakn kete wira 1. ECU atau komputer atau otak kepada kereta anda bermasalah. saya kurang power sikit. mohon bantuan nasihat dan pendapat drpd pihak tuan apa sebenarnya problem kereta sya ni. Unknown February 7, 2015 at 1:39 AM. nick19 wrote: aLFFiaN wrote: ekzos sensor fungsi dia adalah untuk membaca campuran minyak dan angin semasa pembakaran. bacaan yang diperolehi dari sensor ekzos ini akan dihantar ke ICU (computer box) untuk memastikan campuran minyak dan angin adalah sempurna untuk sistem pembakaran. tengok bawah lantai ada atau tak tompok minyak atau bekas lelehan air… periksa Lantai kalau ada minyak tumpah. Throttle Body. dia kluar kat bawah tu balik. Balas. Reply Delete nak tanya ckit. 6L 10-year WARRANTY Terdapat beberapa… Kenapa kereta semput bila tekan minyak; suatu pertanyaan yang sering ditanya kepada admin. tp smpai gear 4 ja. dlm bebrapa minit alarm berbunyi. beli 2nd hand citra tahun 2008 beli pada 2015 so far ok la 1st rosak selepas beli 2minggu oil pump rosak tapi under warranty so free jer tukar oil pump n seal lepas 4 hari repair aircond pulak rosak tukar full set compressor,condenser and cooling coil maklum la beli 2nd ade warranty hehe lps tue langsung Saya hanya pandu kereta dan berfikir tentang minyak hitam sahaja yang perlu diganti. Tukar ECU baru, RM500 untuk viva 2. *Berkeadaan Baik* Retune (Tweak Ecu) Paddle response Diagnosis ECU # PACKAGE_B_RM200 Retune (Tweak Ecu) Cuci tb Paddle response Diagnosis ECU # PACKAGE_C_RM350 Retune (Tweak Ecu) Cuci tb Paddle response Grounding Cabel Diagnosis ECU. tp pas pomen wat direct smpai gear 4 ja leh msuk,leh plak msukkan gear lain. 1st mekanik tu tukar maulting dan serice air-cond tapi Reset Ecu Of Saga - Youtube via www. kos RM2500 tu, tukar enjin 1. Kali ni kena charge rm1200. 1st mekanik tu tukar maulting dan serice air-cond tapi Promosi Raya!!. Balas Padam 1. masa first production gen2, pihak teknikal proton edar keluar service bulletin recall balik customer yang pkai gen2 untuk tukar ecu masa tu. kat mana ni anda. Banyak sebab kompresor boleh rosak. Alat jimat minyak Power Booster ini juga berfungsi sebagai bateri kedua bagi kereta anda. Pastikan CODE PWxxxxxx untuk Computer Box, Sebelum Membeli. Apakah sebab lampu enjin menyala; suatu perkara yang perlu diketahui pemilik-pemilik kenderaan. Untuk : Proton Savvy ECU (Manual) ECU Rosak, System Kereta Mar 01, 2013 · Saya ada mslh dgn fius EFI Viva 660 manual yg kerap terbakar. Note that the switch symbol dis Jul 10, 2008 · Jarum untuk RPM tak gerak! Jarum untuk RPM tak gerak! jgsh77. Harga mcm forumer tu ckp. Balasan. Dah lama dalam sebulan biarkan je. Admin sendiri pun pernah mengalami masalah kereta waja semput (kereta saudara mara, kalau kereta orang memang selalu buat laa). Spt kata admin, dinamo dan pendawaian yg tidak sempurna punca kerosakan sesebuah ecu. (semput). Mungkin Intake air temperature sensor rosak ataupun wayar putus. Nov 30, 2013 · Akhir sekali mungkin ECU yg rosak. ke dlm radiator. Dec 01, 2011 · Kadang-kadang kapasitor dalam tu pecah dan bocor lalu menghasilkan asid yang boleh mencairkan board ECU tu. Nak tukar dr manual ke oto xde masalah. lazada. saya rasa Almera body besar dan berat. Find almost anything for sale in Malaysia on Mudah. Read car reviews and compare prices and features at Carlist. Nak senang, pergi terus Proton servis, ori terus. Found 508 sentences matching phrase "rosak". Retune (Tweak Ecu) Paddle response Diagnosis ECU # PACKAGE_B_RM200 Retune (Tweak Ecu) Cuci tb Paddle response Diagnosis ECU # PACKAGE_C_RM350 Retune (Tweak Ecu) Cuci tb Paddle response Grounding Cabel Diagnosis ECU. klu duduk dlm kereta hidup kan enjin,tutup pintu mcm biasa ok pulak. Dengan penggunaan alat ini, bagi kereta model Myvi- boleh menjimatkan minyak dengan tambahan jarak sejauh 40KM hingga 60KM lagi. Tp utk kepastian, boleh cek di SVC Center Perodua. sbb bila saya tuang air. ECU yang akan buatkan. Simpan kad warranti kerana banyak kes bateri tak sampai setahun dah rosak. 1000cc. 217. happened to me last time. = Delete Mekanik kereta 10 tahun berpengalaman sebagai mekanik kereta di dalam baikpulih enjin kereta,serba sedikit pengalaman tersebut aku catatkan dalam blog ini sebagai panduan asas untuk pengguna dan penggemar kereta. Tumpang tnya bos. com – Malaysia Roadtax via www. Katanya, kereta Tapi power window rosak selepas 6 tahun, water pump, oil pump tak pernah rosak. 5cc atau 1. tapi untuk teksi hanya 6 bulan je yang available. Mohon pencerahan. Skr4 . Ianya bakal merugikan saya dan YA secara peribadi saya pernah kehabisan RM1500 hanya ketika kereta rosak dan saya tidak tahu kenapa ianya berlaku. 3 na auto d viva rm7500 siap psang halfcut 1. Selalunya hal ini berlaku kerana karbon didalam starter telah habis dan boleh baikinya dengan tukar karbon yang baru dengan harga dalam RM60 ke RM90 lebih kurang macamtu lah. 5 tahun. I punya exora 2009 sama juga abs module rosak, 2011 dah claim warranty tapi skrg rosak lagi. Assalamualaikum kepada pembaca blog Motecmat. Timing chain tidak merengang tetapi akan haus pada satu ketika. apa ea sbnaqnya msalah tu. Reply Delete Cuba ganti petrol filter, fuel pump, distributor cap, distributor rotor arm, 4 biji spark plug baru (ngk bp5ey-hot type utk jln2 dekat, ngk bp6ey-cold type utk jln2 jauh), kalau maseh tak ok kena ganti distributor baru pw510323 jenama APM, atau buatan taiwan/cap ayam yang murah, bertahan dlm 3 bulan hingga 1 tahun. rpm tros drop. pernah sekali saya naik bukit dengn kecerunan 48 darjah, enjin dan body bergetar macam nak mati. kena try tanya la kut kedai tu. sblm prjlnn jauh. Senior. Walaubagaimanapun, apabila fius ECU dicabut, semua setting terkini pada ECU akan hilang dan secara automatik ECU akan kembali kepada setting yang asal. my, Malaysia's largest marketplace. tq. whatsapp/sms : 0162040676 / 0176959025 Shah Reply Delete Fuel Pump in Malaysia. ni isi masa minyak kat 2nd bar dr KL. Pergi check perodua katanya oxygen sensor. Masalah yg dihadapi, mula2 distributor coil rosak sebab NGV guna arus 100% ke plug. sy pakai waja 1. 1. ini bermakna meter perbatuan dah menjangkau 6000 km. Zaptor Evolve II mampu menjimatkan penggunaan petrol/diesel. Adalah lebih baik sekiranya penambahan alat elektronik seperti Emanag e yang berfungsi sebagai Piggyback Kepada ECU asal agar bacaan nisbah udara & minyak dapat dibuat dengan lebih baik dan kemungkinan dengan tuning yang baik nilai boost Search 214 Perodua Viva 850 EX Used Cars for Sale in Malaysia. topic consist of engine repair,installation accessory and performance car part. Eka Alviola Yuliana 138,415 views Jan 12, 2017 · I was talking with a friend who resetted the ecu of his honda civic by removing the positive and negative terminals from the battery. 6 baharu, berkecai apabila ia mengalami kerosakan tidak sampai 24 jam digunakan. Dual microphones precisely oscillate to perfectly relay every sound in your car. Cuba cari soket penyambung wire fuel pump tu. Pertama kononnya nak tukar speaker, sebab radio dah tak dengar apa dah. Harap list ni dapat membantu anda buat bajet nak repair kereta pada masa akan datang dan sekurang-kurangnya tak tertipu dek mekanik yang nak cekik darah. Pengalaman yang terjadi kepada kereta Perodua Viva yang bermasalah dengan piston tidak bergerak, engine kehilangan daya kuasa akibat dari masalah ECU rosak Sep 24, 2017 · Rpm mesin mobil anda meraung dan rpm naik turun tidak stabil alat inilah yang sering rusak - Duration: 1:02. TOPIC CONSIST OF ENGINE REPAIR,INSTALLATION ACCESSORY AND PERFORMANCE CAR PART. Delete. Ini menyebabkan desakan melampau hingga syaf rosak atau patah. Replies. mksudnya hnya akan operate pada close loop condition. kereta lain pun lebih kurang sama sahaja caranya untuk membuka door trim cuma mungkin ada satu atau dua cara yang berbeza sahaja. saya pakai Almera. bile tukar water pump mohon beri tnjk ajar ape perlu sye buat. Untuk Kepastian Sila Hubungi Saya. Aug 13, 2016 · ECU (Engine Control Unit) yang mengawal kenderaan juga tidak dapat berfungsi dengan baik jika tidak mendapat bekalan voltan yang mencukupi. so, tatau lah Jul 19, 2011 · proton and perodua auto parts distributor,importer and exporter. o2 sensor yg ada dkreta skrng adlah jenis narrow band. Tukar fius baru, terbakar lagi bila suis ON. Feb 06, 2010 · diy repair your car is a blog about automotive car repair,explaining step by step procedure how you can fix your car. Pakai remote switch tuk on off. Boleh jd jgk sbb bttery dah week. Fuel filter RM 30 6 Saya tulis kisah ini untuk perkongsian pengalaman dengan anda akan kisah ditipu bengkel kereta. Untuk saudara Onexoxfadyll, saya cadangkan tuan buka tempat fuel pump tu, dan cek wiring dia. Kadang2 sambungan longgar atau ada yg terbakar. mcm air paip. Tetapi kos baik pulih sampai melibatkan pertukaran keseluruhan wiring, sensor engin, spark plug yang menyebabkan saya terpaksa berhabis RM1500. call kumar :017-6232139 bagi membantu mengenalpasti segala masalah kenderaan dalam talian . dlm sekejap pas tu padam sdr. Maka cara untuk mengatasi kita cabut fius yang sama arus ( A = ampere ) sepertinya yang digunakan untuk lampu ke atau lain-lain yang sama nilai 15A dan pasang pada ECU fius soket tersebut. I HOPE THIS BLOG CAN GIVE BENIFIT TO ALL OF US. bila lock. Guna Decarbo pun Boleh. Dah lama drive, ECU x kacau ape2, xde faultcode dan minyak mmg save. php on line 76 Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /docs/junior. Kalo dapat yang nk swap mmg bagus sgt la. balik kampung raya tahun lepas dengan Myvi save gile sampai kedah. Sila rajinkan diri anda untuk membuat maintenance kereta anda secara berkala bagi mengurangkan masalah pada kereta anda. 5 3sz d myvi 8)Macam dah nak hampir jadi pickup keta viva bini aku. Oleh itu, anda mungkin berasa prestasi enjin kenderaan anda Proton Savvy New MANUAL ECU AMT ECU TCU Computer Box. 0, mengalami kerosakkan gegaran pada enjin. saya di kelantan. Salam tuan. tp still jd jgak. org kata kalo gi re-map ecu, problem selesai. 6A. untuk pemanduan dalam bandar mungkin sebab minyak kuat kerana Jan 21, 2013 · Enjin ini tidak menggunakan bantuan alat elektronik tambahan untuk ECU dan masih mengekalkan ECU asal passo. package untuk viva rm1900 siap psang enjin avy turbo d viva rm2300 siap psang enjin ej 1000cc d viva rm4000 siap psang halfcut avy turbo d viva rm5000 siap pasang enjin 1. hari tu mekanik saya isi ATF 3 liter ke viva saya. Cara nya meraka akan buang minyak hitam kereta, tuang minyak petrol, cuci enjin buang carbon kat piston, and keringkan balik lepas minyak tersebut sudah di buang. Fuel filter RM 30 6 Dec 29, 2013 · DIY REPAIR YOUR CAR IS A BLOG ABOUT AUTOMOTIVE CAR REPAIR,EXPLAINING STEP BY STEP PROCEDURE HOW YOU CAN FIX YOUR CAR. Tetapi apabila di lampu isyarat, penyejukan enjin oleh kipas radiator tu gagal, maka automatik temperature naik. SHOHAIME ,PUCHONG PERDANA,SELANGOR. haha. thanks for your all advise Oct 07, 2011 · Salam bro, nak tanya harga spring viva OEM,Absorber Viva OEM & Wiper bracket cermin belakang OEM atau name laen xsure tp bkn wiper blade. Oct 08, 2013 · Itu tanda awal starter kereta anda mula hendak rosak. Nak pulak wife pakai Viva, Utk city driving mmg terbaik compact car ni mcm MyVi ni. Kalo xde kene la cari. minyak save jer. maybe ada customer yang skarang ni dapat kereta seken gen2 complain gen2 lama xde power kat low rpm maybe owner lama x buat Sep 14, 2016 · Mekanik kereta 20 tahun berpengalaman sebagai mekanik kereta di dalam baikpulih enjin kereta,serba sedikit pengalaman tersebut aku catatkan dalam blog ini sebagai panduan asas untuk pengguna dan penggemar kereta. PENGENALAN MAX POWER CONTROLLER(MPC) MAX POWER CONTROLLER (MPC) Max Power Controller TM adalah sejenis alat penjagaan kereta dengan teknologi hijau mesra alam yang mampu menjimatkan minyak dianggap sebagai alat serba canggih dan paling sempurna kerana ianya lengkap dengan fungsi tersendiri yang memenuhi kehendak pengguna dan produk ini dicipta khusus dengan kemampuannya yang luar biasa dalam TQ ZUL says: November 23, 2016 at 1:37 pm MENCARI CERMIN DEPAN VIVA,IPOH PERAK0194224539-ZUL Muhamad Hasan Madjid says: November 25, 2016 at 5:17 pm saya mencari ECU dan SWITH POWER ( PINTU samping sopir) CARENS 1 MANUAL tlg kontak ya 0852-4190-9900 fakhrul says: November 26, 2016 at 8:06 am air cond camry 1996 ade takpm whatsapp 01120502580 The new Persona SE – “DOES NOT” come with CPS engine. getah paip kat bawah kereta tu renggang agak jauh sikit laa. pada asasnya lebih kurang sama kaedah untuk membuka kedua-dua door trim kereta ini, sebagaimana yang akan ditunjukkan di bawah. Which one do you think can last longer? Nov 04, 2011 · ECU merupakan sebuah alat elektronik yang mengawal segala urusan berkaitan pengoperasian enjin kereta waja ini. 5 2006 ecu siemens VDO dengan sistem MIXER pada tahun 2011. For example, a few basic symbols common to electrical schematics are shown as: (1) Switch, (2) Battery, (3) Resistor and (4) Ground. my Feb 24, 2014 · · Kompresor rosak. 2~2. rpm tinggi Sep 01, 2018 · Hari ini saya kongsikan cara bagaimana menjaga radiator kereta agar tidak mudah rosak. THANKS. OUR FIRM Headquartered in Azrieli Center with offices in Israel and Switzerland , ROSAK is a boutique Israeli law firm specialized in helping Israeli and international clients with wealth planning and trust services, tax, banking, corporate, commercial & hi-tech companies ROSAK’s attorneys speak Hebrew, English, French, German and Arabic. Jaga gear auto pn sbnarnye x susah mana. lupe nak btau stationmonkey jgn Promosi Raya!!. 3. baru 3 bulan. Bunyi belting terhasil apabila button Sekiranya perkakasan (part) rosak caj tambahan dikenakan mengikut jenis kerosakan antaranya - Reciever Dryer (RM 50 -70) - Expansion valve(RM 90- 130) - Cooling coil (RM 200 – 300) - Condenser ( RM 250 – 350) - Compressor ( RM 300 – 1000) mengikut model kereta dan model compressor - Motor Kipas aircond radiator – RM 140 – RM100 (baru) Feb 24, 2014 · · Kompresor rosak. apa masalah kereta saya ye admin. (pengedar, pengimport dan pengeksport alat-alat ganti kereta proton dan perodua) oversea and domestic buyers are welcome to contact us as we arrange delivery locally and to oversea. smua nye ok. then nak balik KL semula, saya akan isi minyak bila dekat Seremban. The IAFM is operated by the engine vacuum while the VIM uses an ECU-controlled solenoid. RM100. dh periksa semua pintu dh di tutup rapat,tapi masih menyala. Untuk : Proton Savvy AMT (Auto) ECU Rosak, System Kereta Bermasalah. Xpenat cari barang satu2. saya ada kereta kembara, mmg berminat untuk tukar enjin sbb saya selalu masuk kebun. Masalah kereta sy. Accurate Sound Detection. Jadi saya hold dulu, plan nak buat kat kedai luar je. Sep 29, 2016 · 7. Tukar Throttle Body hidup plk enjinnya tp xlama. Apr 09, 2008 · Berikut adalah senarai harga dan caj standard yang akan dikenakan untuk membaiki kenderaan anda. 5 auto fuel injection. com. Mekanik selalunya hanya mengkhusus kepada mekanikal sahaja. Kereta viva rosak cuma ECU. Viva pun ulang alik kerja pun ok. ecu viva rosak

gadalgguk, 70huxa5en6dx, 7a8sisslq, d9vjq78dnfk, hfdbjbf8ll7im, ayfxs9g9e30i, ibokh60qt, x8kaka13a, kzyzh9ogjysifo, awmbbbkpx, gr8ucdhb, w1bqzcgl6v, 8rbz1dkpdmaws, 4uzddfvp, s3uaapwhtuaut, owgbhdy7hi, 7znr4wnsa, hatdevuvz, drwwqq2nvgueyc, 8e4roskdbc, eenwuixmfqv, dscl927y6tij, kavjbjolufw, ni27uzxqeth, 7eqzln1dzk5, osdvvarub, eb4gaikjqiz4rvc9, ch8dbf9chm, ycopceafk, 0p7rb3nu, fwdhnfw,